Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο ξανά το iPhone στην Κίνα μετά από έξι χρόνια

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 32%. Το νέο iPhone 13 ηγήθηκε της επιτυχίας, λόγω της σχετικά χαμηλότερης αρχικής τιμής κατά την κυκλοφορία του στην Κίνα, της νέας κάμερας και των χαρακτηριστικών 5G.

Πρώτο ξανά το iPhone στην Κίνα μετά από έξι χρόνια

Σε υψηλό ρεκόρ έφτασε το μερίδιο αγοράς smartphone της Apple στην Κίνα το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με την εταιρεία κατασκευής των iPhone να ανακτά την πρώτη θέση στη χώρα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο γίγαντας του Κουπερτίνο είχε το 23% της αγοράς και οι πωλήσεις αυξήθηκαν 32% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με αναλυτές αγοράς της Counterpoint Research.

Η Apple σημείωσε σταθερή ανάπτυξη παρά τη μείωση κατά 9% των συνολικών πωλήσεων smartphone στην Κίνα, χάρη στη σειρά iPhone 13, η οποία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

«Το νέο iPhone 13 ηγήθηκε της επιτυχίας λόγω της σχετικά χαμηλότερης αρχικής τιμής κατά την κυκλοφορία του στην Κίνα, καθώς και της νέας κάμερας και των χαρακτηριστικών 5G», δήλωσε ο αναλυτής της Counterpoint Research, Mengmeng Zhang.

Το 5G έχει υπερ-γρήγορο ίντερνετ επόμενης γενιάς το οποίο κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα γρήγορα στην Κίνα.

«Επιπλέον, η Huawei, ο κύριος ανταγωνιστής της Apple, είχε μείωση των πωλήσεων λόγω των συνεχιζόμενων κυρώσεων των ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v