Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό πέντε μηνών χτύπησε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ο τελικός δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών ΡΜΙ της Markit ανήλθε στις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, από τις 58 που ήταν τον Δεκέμβριο.

Υψηλό πέντε μηνών χτύπησε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ανέκτησε κάποια δυναμική η μεταποίηση στην ευρωζώνη στην έναρξη της νέας χρονιάς, με την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση να καταγράφουν επιτάχυνση της ανόδου. Ωστόσο, αυτές οι βελτιώσεις συνέχισαν να επισκιάζονται από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit, χαλάρωσαν ελαφρώς οι πιέσεις στις τιμές πρώτων υλών, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων εννέα μηνών. Ωστόσο, οι εταιρείες ακολούθησαν μια πιο επιθετική προσέγγιση στον καθορισμό των τιμών, με τις χρεώσεις τους να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό - ο ρυθμός πληθωρισμού των τιμών παραγωγού ήταν ο δεύτερος ταχύτερος που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας μόνο αυτόν που παρατηρήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο τελικός δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών ΡΜΙ ανήλθε στις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο - είναι το πιο υψηλό από τον Αύγουστο - έναντι αρχικής εκτίμησης για 59 μονάδες κι ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στις 58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v