Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ το σκέφτεται... να μείνει ή να φύγει από το Μαλί

"Κάτω από ποιους όρους και κάτω από ποιες εγγυήσεις εξετάζουμε την πιθανότητα να διατηρήσουμε ή όχι την αποστολή εκπαίδευσης ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ στην έδρα του ΝΑΤΟ στη σύνοδο υπ. Άμυνας. Κενό από την αποχώρηση της Γαλλίας.

Η ΕΕ το σκέφτεται... να μείνει ή να φύγει από το Μαλί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακριβώσει αν πληρούνται οι όροι και οι εγγυήσεις για τη διατήρηση των αποστολών εκπαίδευσης της ΕΕ στο Μαλί μετά τη στρατιωτική αποχώρηση της Γαλλίας και των Ευρωπαίων εταίρων της από τη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Έστειλα μια αποστολή στο Μαλί προκειμένου να εξακριβώσει με τις αρχές του Μαλί κάτω από ποιους όρους και κάτω από ποιες εγγυήσεις θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την πιθανότητα να διατηρήσουμε ή να μην διατηρήσουμε την εργασία μας της αποστολής εκπαίδευσης. Η απάντηση θα έλθει τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ στην έδρα του ΝΑΤΟ όπου συμμετέχει σε σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Η ΕΕ έχει δύο αποστολές εκπαίδευσης στο Μαλί, την EUTM για τις ένοπλες δυνάμεις και την EUCAP Sahel-Mali για την αστυνομία. Η εντολή της EUCAP, που εγκρίθηκε το 2015, παρατάθηκε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023. Εκείνη της EUTM, από το 2013, λήγει τις 18 Μαΐου 2024.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v