Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές φυσικού αερίου με το βλέμμα στη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα. Πτώση και για το αργό.

Υποχωρούν οι τιμές φυσικού αερίου με το βλέμμα στη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα συναντηθούν με τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες για τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 4,4% μετά το άλμα που έκαναν την Πέμπτη. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, μια δήλωση που ήρθε μετά την αναζωπύρωση των εντάσεων σχετικά με τη στρατιωτική συσσώρευση της Μόσχας κοντά στην Ουκρανία.

Οι προγραμματισμένες συνομιλίες βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες ότι οι εντάσεις θα μπορούσαν τελικά να διαταράξουν τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής της Ευρώπης, με το ένα τρίτο αυτών των προμηθειών να ρέουν μέσω αγωγών σε όλη την Ουκρανία. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η πιθανότητα εισβολής στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι «πολύ υψηλή», μια κίνηση που οδήγησε τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να αυξηθούν κατά 7,3%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία υποχώρησαν στα 71,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επεκτείνουν τις απώλειές τους οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή και οδηγούνται σε εβδομαδιαία πτώση, καθώς η προοπτική επιστροφής της πρόσθετης προσφοράς από το Ιράν στην αγορά αντισταθμίζει τους φόβους για πιθανή διακοπή του εφοδιασμού λόγω ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,9%, στα 90,03 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,7%, στα $91,40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v