Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει η διάθεση των καταναλωτών στη Γερμανία

Χαμηλότερα κινούνται οι προσδοκίες για το εισόδημα, όπως και ο δείκτης τάσης για αγορές, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του ινστιτούτου GfK.

Κατηφορίζει η διάθεση των καταναλωτών στη Γερμανία

Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και η πρόβλεψη για τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 1,4 μονάδες σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στις -8,1 μονάδες, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και την έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Οι οικονομικές προσδοκίες κινούνται ανοδικά, καθώς ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,3 μονάδες σε μηνιαία βάση, στις 24,1 μονάδες, ενώ οι προσδοκίες εισοδήματος μειώθηκαν κατά 13 μονάδες, φθάνοντας στις 3,9 μονάδες. Ο δείκτης τάσης για αγορές υποχώρησε κατά 3,8 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, στις 1,4.

«Οι προσδοκίες για σημαντική χαλάρωση των πιέσεων των τιμών στην αρχή του έτους καταρρέουν προς το παρόν, καθώς ο ρυθμός πληθωρισμού συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι αρκετά θετικές: Μόνο πρόσφατα αποφασίστηκε η άρση κάποιων περιορισμών για την πανδημία», έγραψε στην έκθεση ο ειδικός καταναλωτών της GfK, Rolf Buerkl.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v