Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετραπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Barclays το 2021

Η βρετανική τράπεζα πέρασε ένα ταραχώδες τελευταίο τρίμηνο την περασμένη χρονιά. Ο επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο μετά από έρευνα των ρυθμιστικών αρχών για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein.

Τετραπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Barclays το 2021

Καθαρά κέρδη 6,38 δισ. λιρών (8,67 δισ. δολάρια) για ολόκληρο το 2021 ανακοίνωσε η Barclays την Τετάρτη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 5,75 δισ. στερλίνες, με στήριξη από το τμήμα της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη τετάρτου τριμήνου ανήλθαν σε 1,12 δισ. βρετανικές λίρες, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη για 756,5 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Πρόκειται για σημαντική βελτίωση από τα καθαρά κέρδη ύψους 1,53 δισ. λιρών που είχε το 2020 και τα 220 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο εκείνου του έτους, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθέτησε νέα lockdown σε εθνικό επίπεδο για την Covid-19.

Η βρετανική τράπεζα πέρασε ένα ταραχώδες τελευταίο τρίμηνο το 2021, με τον επί χρόνια διευθύνοντα σύμβουλο Jes Staley να παραιτείται τον Νοέμβριο, μετά από έρευνα των ρυθμιστικών αρχών για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein. Αντικαταστάθηκε από τον C. S. Venkatakrishnan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v