Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακυλούν τα crypto, βουτιά για τον Dow, ρεκόρ για το αλουμίνιο

Απώλειες 8% για το Bitcoin και 12% για το Ether. Ξεπερνάει το peak του 2008 το αλουμίνιο. Κατρακύλα 700 για τα futures του Dow. Αναστέλλει όλες τις συναλλαγές σε όλες τις αγορές του το Χρηματιστήριο της Μόσχας.

Κατρακυλούν τα crypto, βουτιά για τον Dow, ρεκόρ για το αλουμίνιο

Boυτιά κάνουν τα κρυπτονομίσματα, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, με το Bitcoin να πέφτει σε χαμηλό ενός μήνα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως υποχωρεί έως και 8,3% στα 34.939 δολάρια, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο Ether χάνει έως και 12,2% στα $2.3343. Άλλα νομίσματα όπως το XRP, το Cardano και το Solana κατηφορίζουν επίσης.

Το αλουμίνιο σημείωσε ρεκόρ στο Λονδίνο, ξεπερνώντας το peak του 2008, καθώς η εντεινόμενη κρίση στην Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους προσφοράς σε μια αγορά που ήδη αντιμετωπίζει κρίσιμες ελλείψεις του πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου βασικού μετάλλου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο έως και 2,9% στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, σκαρφαλώνοντας στα 3.388 δολάρια.

Βουτιά για τα futures των αμερικανικών μετοχών. Ο Dow χάνει 720 μονάδες, ή 2,19%, ενώ τα futures που συνδέονται με τον S&P 500 υποχωρούν 2,26% και του Nasdaq 100 κατά 2,73%.

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέστειλε τις συναλλαγές σε όλες τις αγορές του μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v