Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: «Τέχνασμα» του Πούτιν οι διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο

Για τέχνασμα του Ρώσου προέδρου, ώστε να προλάβει να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία με νέα στρατεύματα, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα. Οι μεταφορές στρατευμάτων από Γεωργία και Αρμενία.

FT: «Τέχνασμα» του Πούτιν οι διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο

Τη δυσπιστία τους για τις προθέσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία μεταδίδουν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα. 

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, την Τετάρτη, ρωσικές δυνάμεις μαγνητοσκοπήθηκαν να φεύγουν από το κατεχόμενο έδαφος της Οσσετίας στη Γεωργία και να κατευθύνονται προς το ουκρανικό μέτωπο.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από διαφορετικές απόψεις, φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι μετά από τρεις εβδομάδες σφοδρών μαχών, η Μόσχα επιδιώκει να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία, φέρνοντας νέα στρατεύματα από αλλού.

Κάποιοι, σημειώνουν οι FT, το εκλαμβάνουν ως ένδειξη ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραπαίει. Αλλά εγείρει επίσης το ερώτημα εάν ο κύκλος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα τέχνασμα για να ανασυνταχθεί η Μόσχα και να κερδίσει χρόνο ενώ φθάνουν οι ενισχύσεις.

«Η Ρωσία επιδιώκει όλο και περισσότερο να μεταφέρει επιπλέον στρατεύματα για να ενισχύσει και να αντικαταστήσει τις απώλειές της στην Ουκρανία», δήλωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Για να γίνει αυτό, η Μόσχα αναδιατάσσει δυνάμεις ακόμη και από ιδιαίτερα μακρινές περιοχές, όπως η «ανατολική περιφέρεια της Ρωσίας, ο στόλος του Ειρηνικού και η Αρμενία. Επίσης, επιδιώκει όλο και περισσότερο να εκμεταλλευτεί παράτυπες πηγές, όπως ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, Σύρους και άλλους μισθοφόρους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v