Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερηχητικά όπλα αναπτύσσουν από κοινού ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία

Αναγνωρίζοντας την κινεζική υπερηχητική υπεροχή, η τριπλή συμμαχία AUKUS ετοιμάζει νέα υπερσύγχρονα όπλα. Η πρωτοβουλία των τριών έχει δώσει ήδη στρατιωτικά δείγματα γραφής.

Υπερηχητικά όπλα αναπτύσσουν από κοινού ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία

Την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων θα προωθήσουν από κοινού ΗΠΑΗνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, επεκτείνοντας ένα τριμερές σύμφωνο ασφαλείας που έχει σκοπό να υποστηρίξει την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της ώστε να ανταποκριθούν στην ταχεία επέκταση του κινεζικού στρατού.

Οι τρεις ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Financial Times, ετοιμάζονται πολύ σύντομα να αποκαλύψουν την επέκταση του αποκαλούμενου συμφώνου Aukus.

Η συνεργασία για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κινεζικής ανόδου στον Ινδο-Ειρηνικό. Πέρυσι, υπογράφτηκε αντίστοιχη συμφωνία για να βοηθηθεί η Αυστραλία ώστε να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια.

Το Πεντάγωνο εντείνει τις προσπάθειες να αναπτύξει υπερηχητικά όπλα, αναγνωρίζοντας ότι η Κίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας. Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκατοντάδες δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι πετούν με ταχύτητα υπερπενταπλάσια της ταχύτητας του ήχου, ξεπερνώντας τον αμερικανικό στρατό που έχει πραγματοποιήσει μόλις λιγοστές δοκιμές.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times, η Κίνα έθεσε πέρυσι σε τροχιά ένα υπερηχητικό όπλο που με έναν πύραυλο προωθήθηκε στο Διάστημα. Το όπλο - γνωστό ως όχημα υπερηχητικής ολίσθησης - εκτόξευσε ένα βλήμα καθώς βρισκόταν πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v