Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο ETF που συνδυάζει Bitcoin και χρυσό

Στοχεύει να συγκεντρώσει τα καλύτερα από τον παλιό και τον νέο κόσμο των οικονομικών, ποντάροντας στη δύναμη αντιστάθμισης χαρτοφυλακίου μέσω του χρυσού μαζί με τις ισχυρές αποδόσεις του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος.

Πρώτο ETF που συνδυάζει Bitcoin και χρυσό

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το πρώτο ETF που συνδυάζει Bitcoin και χρυσό κυκλοφόρησε στην Ευρώπη -προσφέροντας τη διπλή προοπτική των μακροπρόθεσμων αποδόσεων και της προστασίας από τον πληθωρισμό, τουλάχιστον θεωρητικά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το νέο ETP στοχεύει να συγκεντρώσει «τα καλύτερα από τον παλιό και τον νέο κόσμο των οικονομικών», ποντάροντας στη δύναμη αντιστάθμισης χαρτοφυλακίου μέσω του χρυσού μαζί με τις «ισχυρές» αποδόσεις του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος, ανέφεραν οι υπεύθυνοι έκδοσης.

Το προϊόν είναι γνωστό ως 21Shares ΒyteTree BOLD ETP (BOLD), μέσω του ελβετικού παρόχου crypto ETP, 21Shares, και του βρετανικού παρόχου εναλλακτικών επενδύσεων ΒyteTree Asset Management, που το δημιούργησαν.

«Ο χρυσός έχει προσφέρει ιστορικά προστασία χαρτοφυλακίου σε πληθωριστικά περιβάλλοντα, ενώ το Bitcoin είναι το ψηφιακό ισοδύναμο του χρυσού με αυξανόμενη υιοθέτηση από τους επενδυτές ως ξεχωριστή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και βασικό αποθεματικό πλούτου», δήλωσε ο Charlie Erith, Διευθύνων Σύμβουλος της ΒyteTree Asset Management. «Σε μια εποχή αυξανόμενου διαρθρωτικού πληθωρισμού και αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου, πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης κινδύνου και απόδοσης σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο».

Ο χρυσός, το λιγότερο ευμετάβλητο από τα δύο περιουσιακά στοιχεία, θα έχει υψηλότερη στάθμιση 81,5% κατά την κυκλοφορία, ενώ το Bitcoin έχει στάθμιση 18,5%. Το ETP θα κάνει rebalancing και στις δύο εκθέσεις κάθε μήνα σε αντίστροφη αναλογία με το ρίσκο τους, σε μια προσπάθεια διαχείρισης της μεταβλητότητας και ενίσχυσης των αποδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v