Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές της Tesla αξίας $4 δισ. ξεφόρτωσε ο Ελον Μασκ

Οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποψιάζονταν ότι μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει μετοχές για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. για την εξαγορά του Twitter.

Μετοχές της Tesla αξίας $4 δισ. ξεφόρτωσε ο Ελον Μασκ

Μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων πούλησε ο Ελον Μασκ, αφότου έκλεισε την επιτυχημένη συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του Twitter.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ξεφόρτωσε 4,4 εκατ. μετοχές στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου, όπως έδειξαν έγγραφα αργά την Πέμπτη. Οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποψιάζονταν ότι ο Μασκ μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες μετοχές για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. δολαρίων της συναλλαγής που έχει προσωπικά εγγυηθεί.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων ότι «δεν έχει προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla για σήμερα».

Ο δισεκατομμυριούχος και το Twitter κατέληξαν σε συμφωνία τη Δευτέρα με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να αγοράζει την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η κίνησή του εγείρει πολλά ζητήματα για την Tesla, όπου ο Μασκ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2008 και είχε εδώ και καιρό το μεγαλύτερο μερίδιο. Εν τω μεταξύ, η επιβεβαίωση των πωλήσεών του μπορεί να ταράξει τους μετόχους, πολλοί από τους οποίους είναι μικροεπενδυτές.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 26 Απριλίου, την ημέρα που ο Μασκ έκανε το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων. Μεταβλήθηκαν ελάχιστα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις και έκλεισαν στα 877,51 δολάρια την Πέμπτη. Στις συναλλαγές της Παρασκευής, χάνει 2,6%.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Μασκ έχει ολοκληρώσει το ξεφόρτωμα των μετοχών της Tesla, καθώς το tweet του θα μπορούσε να υπονοεί ότι πούλησε περισσότερες μετοχές την Πέμπτη, κάτι που θα έπρεπε να έχει αναφερθεί μέχρι την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v