Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια €300 εκατ. στην Ουκρανία

Η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει ραντάρ, drone και χιλιάδες συσκευές νυχτερινής όρασης. Η Ουκρανία θα κερδίσει, διαμήνυσε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια €300 εκατ. στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 300 εκατ. ευρώ προς την Ουκρανία, λέγοντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο ότι η χώρα «θα κερδίσει» ενάντια στη Ρωσία. 

«Εμείς στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστήσουμε τη Ρωσία υπόλογη για αυτά τα εγκλήματα πολέμου, και σε αυτή τη στιγμή αβεβαιότητας, συνεχούς φόβου και αμφιβολίας, έχω ένα μήνυμα για εσάς σήμερα: η Ουκρανία θα κερδίσει. Η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη», δήλωσε σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού που δημοσίευσε το γραφείο του.

Όπως μεταδίδει το BBC, η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει «ραντάρ για τον εντοπισμό του πυροβολικού που βομβαρδίζει τις πόλεις σας, drone μεταφοράς βαρέων φορτίων για τον εφοδιασμό των δυνάμεών σας και χιλιάδες συσκευές νυχτερινής όρασης».

«Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία, μαζί με τους άλλους φίλους σας, με όπλα, χρηματοδότηση και ανθρωπιστική βοήθεια, μέχρι να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, ο οποίος πρέπει να είναι να οχυρώσουμε την Ουκρανία ώστε να μην σας επιτεθεί ποτέ ξανά κανείς», πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v