Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράθυρο για μικρότερο τίμημα εξαγοράς του Twitter από τον Ελον Μασκ

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla για το ντιλ των $44 δισ. με το κοινωνικό δίκτυο. Γιατί οι αναλυτές θεωρούν ότι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη είτε θέλει να βγει από τη συμφωνία είτε επιδιώκει χαμηλότερη τιμή.

Παράθυρο για μικρότερο τίμημα εξαγοράς του Twitter από τον Ελον Μασκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, άφησε τον πιο ισχυρό υπαινιγμό που έχει αφήσει μέχρι σήμερα, υποδηλώνοντας ότι θα ήθελε να πληρώσει λιγότερα για το Twitter από την προσφορά των 44 δισ. δολαρίων που έκανε τον περασμένο μήνα.

Ο Μασκ είπε σε μια τεχνολογική διάσκεψη στο Μαϊάμι ότι μια βιώσιμη συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, το οποίο επικαλέστηκε live βίντεο της διάσκεψης που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη του Twitter.

Επίσης, στο All In Summit, ο Μασκ υπολόγισε ότι τουλάχιστον το 20% των 229 εκατ. λογαριασμών του Twitter είναι spam bots, ποσοστό που είπε ότι βρίσκεται στο χαμηλό όριο της αξιολόγησής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η εμφάνιση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Μασκ άρχισε να τρολάρει τον CEO του Twitter, Paraj Agrawal, ο οποίος δημοσίευσε μια σειρά από tweets εξηγώντας την προσπάθεια της εταιρείας του να καταπολεμήσει τα bots και ότι υπολογίζει πως λιγότερο από το 5% των λογαριασμών στο Twitter είναι ψεύτικοι.

Συνολικά, τα γεγονότα ενίσχυσαν τις θεωρίες των αναλυτών ότι ο Μασκ είτε θέλει να βγει από τη συμφωνία είτε επιδιώκει χαμηλότερη τιμή, κυρίως λόγω της τεράστιας πτώσης της αξίας της μετοχής της Tesla, με κάποιες από τις οποίες έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v