Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμπράμοβιτς και βρετανική κυβέρνηση βρήκαν λύση για να πουληθεί η Τσέλσι

Oι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου και της κυβέρνησης φαίνεται ότι βρήκαν κοινό έδαφος για το πώς να χειριστούν το χρέος 1,5 δισ. λιρών του Συλλόγου σε εταιρεία συμφερόντων του.

Αμπράμοβιτς και βρετανική κυβέρνηση βρήκαν λύση για να πουληθεί η Τσέλσι

Νομική λύση για να ξεκινήσει η πώληση της Τσέλσι βρήκαν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς και της κυβέρνησης φαίνεται ότι βρήκαν κοινό έδαφος για το πώς να χειριστούν το χρέος 1,5 δισ. λιρών του συλλόγου προς τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν εκφράσει πολλές ανησυχίες ότι ο Αμπράμοβιτς θα ακυρώσει τη δέσμευσή του να αποποιηθεί το χρέος 1,9 δισ. ευρώ που οφείλει ο σύλλογος σε εταιρεία συμφερόντων του.

Ωστόσο, ο Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος και οι δικηγόροι του είναι πλέον σίγουροι ότι οι τελευταίες προτάσεις τους θα γίνουν αποδεκτές από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο συνιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers Todd Boehly έκλεισε συμφωνία αγοράς για να αγοράσει την Τσέλσι έναντι 4,25 δισ. βρετανικών λιρών τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου, έχοντας κερδίσει τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό δημόσιο αγώνα.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Boehly συνάντησε τους προπονητές της Τσέλσι Thomas Tuchel και Emma Hayes την περασμένη εβδομάδα και τώρα ελπίζει να αναλάβει το τιμόνι του Stamford Bridge, με μικρή περαιτέρω καθυστέρηση.

Η έγκριση της κυβέρνησης για την πώληση θα πρέπει επίσης να δώσει το πράσινο φως για το σχέδιο του Αμπράμοβιτς για δωρεά των εσόδων από την πώληση σε ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η προσωρινή κυβερνητική άδεια της Τσέλσι λήγει στις 31 Μαΐου, με την ημερομηνία να λειτουργεί ως αυστηρή προθεσμία για την πώληση.

Ο συνιδρυτής της Eldridge Industries Boehly θα είναι ο κύριος μέτοχος της Τσέλσι, μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v