Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» σε γερμανικές εταιρείες για λογαριασμούς σε ρούβλια

Το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια δεν θα παραβίαζε τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Eυρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Σε ευρώ οι πληρωμές.

«Πράσινο φως» σε γερμανικές εταιρείες για λογαριασμούς σε ρούβλια

Οι γερμανικές εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου έλαβαν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου, σύμφωνα με δύο καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters. 

Το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια δεν θα παραβίαζε τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν οι πηγές. 

Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής ανέφερε στα κράτη μέλη αυτή την εβδομάδα ότι μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις, δήλωσαν νωρίτερα την Πέμπτη αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Η Κομισιόν είχε απευθύνει σύσταση προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες να μην ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank, όπως είχε ζητήσει το Κρεμλίνο, αλλά δεν έχει δηλώσει ρητά ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις κυρώσεις στην επίσημη γραπτή καθοδήγηση που εξέδωσε.  

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μισοί εκ των 54 πελατών του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank, 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v