Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε βοήθεια $40 δισ. για την Ουκρανία

Το πακέτο πέρασε με 86 ψήφους υπέρ και 11 κατά και θα υπογραφεί σε νόμο από τον Μπάιντεν. Στα $50 δισ. η συνολική αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο από την αρχή του πολέμου.

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε βοήθεια $40 δισ. για την Ουκρανία

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας ενέκρινε την Πέμπτη το πακέτο βοήθειας $40 δισ. για την Ουκρανία, το οποίο θα σταλεί τώρα στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πακέτο πέρασε με 86 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Και οι 11 Γερουσιαστές που καταψήφισαν την αποστολή βοήθειας είναι Ρεπουμπλικάνοι.

Περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, η μεγαλύτερη που έχουν στείλει ως τώρα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πακέτο, και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του ουκρανικού λαού καθώς αγωνίζεται για την επιβίωσή του» δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει τη βοήθεια στις 10 Μαΐου, αλλά καθυστέρησε να εγκριθεί από τη Γερουσία αφότου ο Γερουσιαστής Ραντ Πολ αρνήθηκε μια γρήγορα ψηφοφορία.

Όταν ο Μπάιντεν υπογράψει το νομοσχέδιο θα ανεβάσει τη συνολική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου στα $50 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v