Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 48 ετών κατρακυλά η διάθεση των Βρετανών καταναλωτών

Στο -40 βούτηξε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Πρόκεται για ακόμη ένα σημάδι που δείχνει ότι ο χειρότερος πληθωρισμός των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών απειλεί την ανάκαμψη από την πανδημία.

Σε χαμηλό 48 ετών κατρακυλά η διάθεση των Βρετανών καταναλωτών

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 48 ετών έπεσε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η αύξηση του κόστους ζωής οδηγεί τον κόσμο σε καθημερινό αγώνα.

Σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK, η μέτρηση υποχώρησε δύο μονάδες φτάνοντας στο -40, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούντα αρχεία το 1974.

Πρόκεται για ακόμη ένα σημάδι που δείχνει ότι ο χειρότερος πληθωρισμός των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών απειλεί την ανάκαμψη από την πανδημία.

Yπενθυμίζεται ότι κατά 9% αυξήθηκε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, φτάνοντας στο πιο υψηλό από το 1982. Το ποσοστό σηματοδοτεί επιτάχυνση από τον Μάρτιο, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7%.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν πρωθυπουργός, πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, ενώ εντείνει την πίεση για δράση από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v