Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για πέμπτη φορά από το καλοκαίρι αύξησε τα επιτόκια η Ν. Κορέα

Η κεντρική τράπεζα ανέβασε τα επιτόκια στο 1,75%. Αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 4,5% φέτος, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 3,1% τον Φεβρουάριο.

Για πέμπτη φορά από το καλοκαίρι αύξησε τα επιτόκια η Ν. Κορέα

Η Τράπεζα της Κορέας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς ο νέος διοικητής της Rhee Chang-yong προσπαθεί να δώσει προτεραιότητα στη συγκράτηση των πιέσεων στις τιμές εν μέσω υψηλότερου πληθωρισμού και χαμηλότερων προβλέψεων ανάπτυξης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε τα επιτόκια στο 1,75% την Πέμπτη. Ανέφερε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να φτάσει στο 4,5% φέτος, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 3,1% τον Φεβρουάριο. Μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη από 3% σε 2,7%.

Η τελευταία αύξηση των επιτοκίων σηματοδότησε την πέμπτη αύξηση της BoK από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αυστηροποιούν τη νομισματική πολιτική σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, που επιταχύνθηκε από τα μέτρα τόνωσης της πανδημίας, την αστάθεια στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v