Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση $456 εκατ. κατά του LME για το χάος στο νικέλιο

Το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε ανοξείδωτο χάλυβα και μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, είχε εκτοξευθεί τον Μάρτιο έως και 250% μέσα σε δύο μέρες, φτάνοντας για λίγο πάνω από τις 100.000 δολάρια ανά τόνο.

Μήνυση $456 εκατ. κατά του LME για το χάος στο νικέλιο

Aποζημίωση 456 εκατ. δολαρίων από το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ζητά το fund Elliott Investment Management του Paul Singer, για την κίνησή του τον Μάρτιο να αναστείλει και να ακυρώσει τις συναλλαγές νικελίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μήνυση κατατέθηκε την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., η μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου. «Η διοίκηση του LME είναι της άποψης ότι η αξίωση είναι αβάσιμη και η LME θα την αμφισβητήσει σθεναρά», ανέφερε στη δήλωση.

Yπενθυμίζεται ότι οι τιμές του νικελίου είχαν άνευ προηγουμένου εκτίναξη τον Μάρτιο και το LME είχε διακόψει τότε τις συναλλαγές.

Το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε ανοξείδωτο χάλυβα και μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων είχε εκτοξευθεί τότε έως και 250% μέσα σε δύο μέρες, φτάνοντας για λίγο πάνω από τις 100.000 δολάρια ανά τόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v