Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις «μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων» στην Ευρώπη φέτος βλέπει η Deutsche Bank

Μια ακόμη αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προσθέτει στο μοντέλο της η γερμανική τράπεζα. Πλέον βλέπει αυξήσεις επιτοκίων στην ευρωζώνη κατά 175 μονάδες βάσης εντός του έτους.

Τρεις «μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων» στην Ευρώπη φέτος βλέπει η Deutsche Bank

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για τον περιορισμό της πίεσης στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης ανοίγει τον δρόμο για τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης φέτος, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Η ΕΚΤ υποσχέθηκε την Τετάρτη νέα στήριξη και τον σχεδιασμό ενός νέου συστήματος για να μετριάσει την πίεση στην αγορά ομολόγων που έχει πυροδοτήσει φόβους για νέα κρίση χρέους στον Ευρωνότο. 

«Αυτό μειώνει τις αβεβαιότητες για το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφεραν οι αναλυτές της Deutsche Bank, σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε αργά την Τετάρτη. «Η ανάπτυξη των εργαλείων κατά του κατακερματισμού στα ομόλογα ανοίγει τον δρόμο για τις αυξήσεις επιτοκίων και την επιτάχυνση του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής».

«Προσθέτουμε μια τρίτη αύξηση 50 μονάδων βάσης στις προβλέψεις μας. Τώρα βλέπουμε αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει 175 μονάδες βάσης αυξήσεων τους επόμενους έξι μήνες και επιτόκιο καταθέσεων 1,25% στο τέλος του τρέχοντος έτους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v