Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eνδιαφέρον ΒΝP Paribas για εξαγορά της ABN Amro

Η μετοχή της ABN Amro εκτινάσσεται στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, πραγματοποιώντας άλμα ως και 18,4%. Εκπρόσωποι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ολλανδικής κυβέρνησης.

Eνδιαφέρον ΒΝP Paribas για εξαγορά της ABN Amro

H BNP Paribas έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μια πιθανή εξαγορά της ABN Amro, της ολλανδικής τράπεζας η οποία έχει περάσει στα χέρια του ολλανδικού κράτους μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Εκπρόσωποι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της ολλανδικής κυβέρνησης και εξέφρασαν το ενδιαφέρον της τράπεζας για μια συναλλαγή, σημείωσαν οι πηγές. 

Η BNP Paribas ενδιαφέρεται για τις μονάδες λιανικής και εταιρικής τραπεζικής της ABN Amro και για την ευκαιρία να εξαπλωθεί στη Βόρεια Ευρώπη, ανέφεραν οι πηγές.

Η μετοχή της ABN Amro εκτινάσσεται στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, πραγματοποιώντας άλμα ως και 18,4%. 

Από την αρχή της χρονιάς, η μετοχή έχει υποχωρήσει ως και 10%. 

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν εξετάζει σοβαρά το ενδιαφέρον της γαλλικής τράπεζας προς το παρόν και δεν έχουν υπάρξει πιο λεπτομερείς διαπραγματεύσεις πέραν της αρχικής επαφής, σημείωσαν οι πηγές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v