Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτο διαδοχικό μήνα αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας

Εχει προειδοποιήσει ότι ο πληθωρισμός στην Αυστραλία - ο οποίος βρίσκεται ήδη σε υψηλό 21 ετών - θα μπορούσε να αγγίξει το 7% μέχρι το τέλος του έτους, επομένως ήταν απαραίτητη μια αυστηροποίηση της πολιτικής.

Τρίτο διαδοχικό μήνα αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) αύξησε τα επιτόκια για τρίτο διαδοχικό μήνα, καθώς προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε ότι ανεβάζει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, στο 1,35%, σε ένα ακόμη βήμα μακριά από τις χαλαρές συνθήκες που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η τράπεζα έχει προειδοποιήσει ότι ο πληθωρισμός στην Αυστραλία - ο οποίος βρίσκεται ήδη σε υψηλό 21 ετών - θα μπορούσε να αγγίξει το 7% μέχρι το τέλος του έτους, επομένως ήταν απαραίτητη μια αυστηροποίηση της πολιτικής.

«Η σημερινή αύξηση των επιτοκίων είναι ένα περαιτέρω βήμα για την απόσυρση της έκτακτης νομισματικής στήριξης που τέθηκε σε εφαρμογή για να βοηθήσει την αυστραλιανή οικονομία από τις χειρότερες δυνατές επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο Philip Lowe, διοικητής της RBA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v