Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Εκδόθηκε από τη Βραζιλία ο «μεγαλονονός» Ρόκο Μοράμπιτο

O «νονός» της Ντραγκέτα είχε συλληφθεί για πρώτη φορά σε ηλικία 22 ετών. Το 1994 μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου με τον θείο του ανέλαβαν τις επαφές και διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους κολομβιανών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Ιταλία: Εκδόθηκε από τη Βραζιλία ο «μεγαλονονός» Ρόκο Μοράμπιτο

Ο «μεγαλονονός» Ρόκο Μοράμπιτο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους διακινητές ναρκωτικών στον κόσμο, εκδόθηκε σήμερα στην Ιταλία, από τη Βραζιλία. Ο Μοράμπιτο είχε συλληφθεί πέρυσι στη Βραζιλία, σε κοινή επιχείρηση των ιταλικών και των βραζιλιάνικων αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Μοράμπιτο έχει καταδικαστεί σε 30 χρόνια κάθειρξη και μέχρι χθες ήταν ένας τους πιο επικίνδυνους Ιταλούς φυγόδικους.

O «νονός» της Ντραγκέτα είχε συλληφθεί για πρώτη φορά σε ηλικία 22 ετών, επειδή είχε απειλήσει έναν από τους καθηγητές του στο πανεπιστήμιο. Έπειτα από ένα χρόνο, στο πλαίσιο «μαφιόζικου εμφυλίου», δολοφονήθηκε ο αδελφός του, ο Λέο Μοράμπιτο.

Το 1994 μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου με τον θείο του ανέλαβαν τις επαφές και διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους κολομβιανών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Ένα χρόνο μετά, ο Ρόκο Μοράμπιτο ταξίδεψε παράνομα στη Βραζιλία και για πάνω από μια εικοσαετία συνέχισε να ζει με πλαστό διαβατήριο και ψεύτικο όνομα σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Το 2017 συνελήφθη στην Ουρουγουάη. Αλλά ο «νονός» της Ντραγκέτα κατάφερε να δραπετεύσει από την ταράτσα των φυλακών του Μοντεβιδέο λίγο πριν εκδοθεί στην Ιταλία. Η φυγοδικία του τελείωσε οριστικά στις 21 Μαΐου 2021 στη Βραζιλία.

ΠΗΓΗ: ΜΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v