Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα: Καταστρέψαμε δύο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών που αποθηκεύουν πυραύλους για το HIMARS, κοντά στη γραμμή του μετώπου.

Μόσχα: Καταστρέψαμε δύο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS

Οι ρωσικές ένοπλες κατέστρεψαν δύο προηγμένης τεχνολογίας αμερικανικούς πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων HIMARS και τις αποθήκες τους με τα πυρομαχικά στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε δύο εκτοξευτήρες HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems- Συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας), τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είχαν στείλει στο Κίεβο.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών που αποθηκεύουν πυραύλους για τα συστήματα HIMARS κοντά στη γραμμή του μετώπου σε ένα χωριό νότια του Κραματόρσκ, στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, που είναι το κύριο σημείο στο οποίο εστιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα μετά την κατάληψη του Λουγκάνσκ το Σαββατοκύριακο.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που, όπως είπε, δείχνει το πλήγμα. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές το πλήγμα.

Η Ουκρανία είχε παραλάβει μόνο τέσσερα συστήματα HIMARS από τις αρχές Ιουλίου, ανέφερε σε έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν οκτώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι δυτικές προμήθειες όπλων είναι ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Ουκρανίας να απωθήσει τις δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα που η Μόσχα έχει στείλει στη φιλοδυτική γειτονική χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v