Συνάντηση ισπανικής κυβέρνησης-τραπεζών για τον έκτακτο φόρο

Οι ισπανικές τράπεζες έχασαν δισεκατομμύρια σε κεφαλαιοποίηση από τότε που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου ότι θα επιβάλει φόρο στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να πληρώσει κοινωνικά προγράμματα.

Συνάντηση ισπανικής κυβέρνησης-τραπεζών για τον έκτακτο φόρο

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να συναντηθεί με τοπικές τράπεζες την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με έναν νέο φόρο κερδών.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η νέα εισφορά θα στοχεύει στα «έκτακτα κέρδη» από το 2022, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο κρατικό ραδιόφωνο RNE, χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει ο φόρος. Πρόσθεσε ότι ο νέος φόρος δεν θα μειώσει τις πιστώσεις.

Οι ισπανικές τράπεζες έχασαν δισεκατομμύρια σε κεφαλαιοποίηση από τότε που ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου ότι θα επιβάλει φόρο στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησής του να συγκεντρώσει κεφάλαια για να πληρώσει κοινωνικά προγράμματα.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει ο φόρος, εκτός από το ότι θα συγκεντρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ  ετησίως σε δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v