Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλική κυβέρνηση: Σβήστε φώτα, κλείστε WiFi, χαμηλώστε το αιρ-κοντίσιον!

«Όταν φεύγετε για το Σαββατοκύριακο ή για διακοπές, απενεργοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεβάζει τις τιμές ρεύματος.

Γαλλική κυβέρνηση: Σβήστε φώτα, κλείστε WiFi, χαμηλώστε το αιρ-κοντίσιον!

Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα, να αποσυνδέσουν το WiFi και να χαμηλώσουν τον κλιματισμό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί σε ραγδαία αύξηση του κόστους ρεύματος και απειλεί την τροφοδοσία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα, με θερμοκρασίες-ρεκόρ και δασικές πυρκαγιές, ήταν επίσης μια έντονη υπενθύμιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να καταναλωθούν λιγότερα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν σε δημοσιογράφους στο Παρίσι την Τετάρτη.

«Όταν φεύγετε για το Σαββατοκύριακο ή για διακοπές, απενεργοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές», είπε ο Βεράν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αποσυνδέστε το WiFi σας, χαμηλώστε λίγο το αιρ-κοντίσιον. Και φυσικά σβήστε τα φώτα όταν δεν είστε στο δωμάτιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v