Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τα πήγε το βρετανικό λιανεμπόριο τον Ιούνη

Οι πωλήσεις σε καταστήματα και διαδίκτυο υποχώρησαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,8% τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 0,2%.

Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τα πήγε το βρετανικό λιανεμπόριο τον Ιούνη

Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πήγαν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, καθώς το άλμα στις πωλήσεις τροφίμων κατά τη διάρκεια αργίας των τραπεζών βοήθησε να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος της ευρύτερης συμπίεσης του κόστους ζωής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο μειώθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,8% τον Μάιο, η οποία ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 0,2%.

Ο Ιούνιος σημείωσε άνοδο 3,1% στις πωλήσεις τροφίμων, μετριάζοντας τον αντίκτυπο της πτώσης κατά 4,3% στις πωλήσεις καυσίμων καθώς οι οδηγοί μειώθηκαν εν μέσω τιμών-ρεκόρ. Πτώση σημείωσαν και οι αγορές ειδών ένδυσης και οικιακής χρήσης. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των καυσίμων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,4% τον μήνα, ανέφερε η ONS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v