Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Signature Bank: Ξανοίχτηκε στα crypto και πληρώνει το τίμημα

Καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν καταρρεύσει, το ίδιο συμβαίνει και με τη μετοχή της, που έχασε ακόμη 10% την περασμένη εβδομάδα. Η κεφαλαιοποίησή της, ύψους $23 δισ., μειώθηκε στο μισό.

Signature Bank: Ξανοίχτηκε στα crypto και πληρώνει το τίμημα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Signature Bank, η 30ή μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, ήταν μια από τις τράπεζες με τις καλύτερες επιδόσεις στη χώρα πέρυσι.

Ωστόσο, καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν καταρρεύσει, το ίδιο συμβαίνει και με την τιμή της μετοχής της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η γρήγορη ανάπτυξή της ανατρέπεται.

Η τιμή της μετοχής έπεσε ακόμη 10% μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Κατά κάποιο τρόπο, μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες των ΗΠΑ, που διασχίζει τη μεγάλη οικονομική κρίση χωρίς απώλειες, είναι επίσης μια από τις λιγότερο γνωστές. 

Το μυστικό της επιτυχίας της Signature, είπε ο CEO της Joe DePaolo, είναι το επίκεντρο στην ανάπτυξη των καταθέσεων. Αυτός και ο πρόεδρος Scott Shay ίδρυσαν την τράπεζα πριν από 20 χρόνια στη Νέα Υόρκη και την έφτασαν με καταθέσεις 109 δισ. δολαρίων χωρίς ούτε μία εξαγορά, εστιάζοντας για μεγάλο μέρος της ιστορίας της στην προσέλκυση επιτυχημένων ιδιωτικών επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους ως πελατών.

Αυτό που τη βοήθησε να γίνει η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις του περασμένου έτους στον δείκτη KBW Bank ήταν μια απόφαση πριν από τέσσερα χρόνια να δεχτεί ως πελάτες ανταλλακτήρια crypto, εκδότες stablecoin και miners Βitcoin, καθώς και η κυκλοφορία ενός συστήματος πληρωμών που βασίζεται σε blockchain που ονομάζεται Signet και επιτρέπει πελάτες της τράπεζας να μεταφέρουν δολάρια μεταξύ τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ωστόσο, από την κορυφαία κεφαλαιοποίηση 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η αξία της Signature μειώθηκε στο μισό.

Η κατάρρευση των τιμών των νομισμάτων και μια σειρά χρεοκοπιών σε εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα έχουν πυροδοτήσει φόβους για οικονομική κρίση για τη 13χρονη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v