Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.
Οι πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελούν στόχο βομβαρδισμών των ρωσικών δυνάμεων.
“Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. “Παρακαλώ απομακρυνθείτε”, πρόσθεσε. “Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας”.
Επίθεση της Ουκρανίας με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης
Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σήμερα το πρωί έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε ο Μιχαΐλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.
«Σήμερα το πρωί, Ουκρανοί εθνικιστές αποφάσισαν να μας καταστρέψουν την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου», που εορτάζεται στη Ρωσία, έγραψε ο Ραζβοζάγιεφ στο Telegram.
Πρόσθεσε ότι drone προσέγγισε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του Στόλου και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων από το προσωπικό του αρχηγείου.
Όλες οι εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου «ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε ο Ραζβοζάγιεφ, ζητώντας από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «εάν είναι δυνατόν».
Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την εορτή αυτή σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Ουκρανία αρνείται ότι επιτέθηκε στον ρωσικό στόλο στην Κριμαία
Η Ουκρανία αρνήθηκε σήμερα ότι επιτέθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα στην Κριμαία, ένα χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τη Μόσχα, με την ουκρανική πλευρά να χαρακτηρίζει τις ρωσικές κατηγορίες «εσκεμμένη πρόκληση».
Οι ρωσικές κατηγορίες για «υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη» είναι «εσκεμμένη πρόκληση», δήλωσε ο Σεργκίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό, σε βίντεο στο Telegram. «Η απελευθέρωση της κατεχόμενης ουκρανικής Κριμαίας θα γίνει με άλλο τρόπο, πολύ πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ