Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας εξετάζει η Credit Suisse

Οι περικοπές είναι πιθανό να είναι οι μεγαλύτερες από τότε που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam έκοψε περίπου 6.000 θέσεις σε όλη την εταιρεία το 2016.

«Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας εξετάζει η Credit Suisse

Τα στελέχη της Credit Suisse Group συζητούν τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας παγκοσμίως, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τη συνολική βάση κόστους κατά ένα επιπλέον δισεκατομμύριο δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα, η οποία άρχισε να περιορίζει τις θέσεις εργασίας πρώτης γραμμής στην Ασία τον περασμένο μήνα, εξετάζει ένα επιθετικό σχέδιο για να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της, που ανερχόταν σε 51.410 στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι περικοπές είναι πιθανό να είναι οι μεγαλύτερες από τότε που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam έκοψε περίπου 6.000 θέσεις σε όλη την εταιρεία το 2016. Η Credit Suisse διόρισε τον επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πρώην στέλεχος της UBS Group AG Ulrich Koerner στην ηγεσία της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, αντικαθιστώντας τον Thomas Gottstein σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά από σκάνδαλα και ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v