Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβληματικό οικονομικό πακέτο πήρε ok από τη Γερουσία στις ΗΠΑ

Πολιτική νίκη για τον Αμερικανό Πρόεδρο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού πέρασε με διαφορά 51 προς 50, με την Καμάλα Χάρις να δίνει την αποφασιστική ψήφο. Τι περιλαμβάνει.

Εμβληματικό οικονομικό πακέτο πήρε ok από τη Γερουσία στις ΗΠΑ

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβληματικό οικονομικό πακέτο του Τζο Μπάιντεν μετά από μια μαραθώνια ολονύκτια ψηφοφορία που χάρισε στον Πρόεδρο μια σημαντική πολιτική νίκη λίγους μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το νομοσχέδιο για το κλίμα, τη φορολογία και την υγειονομική περίθαλψη, γνωστό ως νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, ψηφίστηκε με διαφορά 51 έναντι 50, με τις ψηφοφορίες να χωρίζονται σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να δίνει την αποφασιστική ψήφο σε μια ισόποσα διαιρεμένη Γερουσία.

Το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον πρόεδρο πριν γίνει νόμος, αλλά η ψήφισή του από τη Γερουσία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη σε μια σειρά πρόσφατων νικών για τον Μπάιντεν, καθώς στοχεύει να υπερασπιστεί τη μικρή πλειοψηφία και στις δύο βουλές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, οι βουλευτές ψήφισαν νομοσχέδιο που προβλέπει νέες επιδοτήσεις για την κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ και συμφώνησαν σε δικομματική νομοθεσία για τον έλεγχο των όπλων μετά από θανατηφόρους πυροβολισμούς στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη.

Το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές νομοθεσίες για την κλιματική αλλαγή που θεσπίστηκε στις ΗΠΑ, με 369 δισ. δολάρια αφιερωμένα σε προγράμματα για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια. Περιλαμβάνει επίσης μέτρα που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τη μείωση των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, διάταξη για την εφαρμογή ελάχιστου φόρου 15% στις μεγάλες εταιρείες και νέο φόρο 1% στις επαναγορές μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v