Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογειώθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Βρετανία

Αλμα 30% στις αρχές Αυγούστου σε σύγκριση με το 2019. Η άνοδος των τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να επεκτείνει τις κρατήσεις διακοπών έως Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ποιοι προορισμοί κοστίζουν περισσότερο.

Απογειώθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Βρετανία

Κατά 30% αυξήθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά μέσο όρο στα κορυφαία 36 δρομολόγια, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Kayak.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα ταξίδια μικρών αποστάσεων κοστίζουν συνήθως 40% υψηλότερα, καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς προκαλεί μαζική έξοδο οικογενειών, πολλές από τις οποίες κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Οι πτήσεις από το Λονδίνο προς την Αθήνα (+258% οι τιμές) και το Φάρο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας (+105%) πρωτοστατούν, με τις τιμές υπερδιπλάσιες από ό,τι το 2019, ενώ προς προς Λάρνακα, Κύπρο και Αλικάντε στην ισπανική Costa Blanca κοστίζουν περίπου 90% περισσότερο.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί επίσης να επεκτείνει τις κρατήσεις διακοπών πέρα από τις παραδοσιακές σχολικές διακοπές έως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v