Ρωσικά πλήγματα κοντά στον δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας

Τριάντα χιλιόμετρα από το εργοστάσιο του Πιβντενουκράινσκ. Πληροφορίες για 12 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 4 παιδιών.

Ρωσικά πλήγματα κοντά στον δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας

Εννέα πολίτες τραυμάτισε ρωσικός πύραυλος που έπληξε κατοικημένη περιοχή στη νότια Ουκρανία σήμερα Σάββατο, κοντά σε πυρηνικό σταθμό, εντείνοντας τους φόβους για πυρηνικό ατύχημα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης της περιοχής Μικολάιβ, έγραψε στο Telegram ότι μεταξύ των 12 τραυματιών συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά, προσθέτοντας ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια και μια πενταώροφη πολυκατοικία πέντε ορόφων στο Βοσνεσένσκ.

Η πόλη απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό Πιβντενουκράινσκ (PNPP), τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ουκρανία.

Η κρατική Energoatom, που διαχειρίζεται τις τέσσερις μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία, χαρακτήρισε την επίθεση στο Βοσνεσένσκ ως «άλλη μια πράξη ρωσικής πυρηνικής τρομοκρατίας».

Σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές ακούστηκαν πολλές φορές στην περιοχή του Μικολάιβ το Σάββατο.

«Πιθανώς ο πύραυλος είχε στόχο τον πυρηνικό σταθμό Πιβντενουκράινσκ, τον οποίο προσπάθησε να καταλάβει ξανά στις αρχές Μαρτίου ο ρωσικός στρατός», ανέφερε σε δήλωση η Energoatom.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει πώς έχουν πράγματα στο Βοσνεσένσκ. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς να αναγκάσουν τις ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια - τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη - που κατέλαβαν αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η πόλη Ενερχοντάρ, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Ζαπορίζια, έχει δεχτεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για τις επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v