Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα μείωσης των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Υποχώρησαν κατά 2.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 252.000 νέες αιτήσεις.

Δεύτερη εβδομάδα μείωσης των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι οι εργοδότες κρατούν τους εργαζομένους παρά την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα.

Τα νέα αιτήματα υποχώρησαν κατά 2.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 252.000 νέες αιτήσεις.

Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα μειώθηκαν στο 1,42 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου.

Η μείωση των αιτήσεων για ανεργία υποδηλώνει μια ακόμη ισχυρή αγορά εργασίας, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζομένους εν μέσω παρατεταμένων ελλείψεων προσωπικού.

Ακόμα κι έτσι, ορισμένοι εργοδότες, ιδιαίτερα εκείνοι στον τομέα της τεχνολογίας, απολύουν προσωπικό ή παγώνουν τις προσλήψεις, κάτι που θα μπορούσε να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες καθώς η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια για να περιορίσει τη ζήτηση και να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v