Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αναμένουν οι αγορές από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

Πού βλέπουν τα επιτόκια οι traders. Πόσο μεγάλη αύξηση αναμένουν, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη «θυσία» για να μετριαστεί ο πληθωρισμός από ό,τι σε προηγούμενες περιόδους σύσφιξης νομισματικής πολιτικής.

Τι αναμένουν οι αγορές από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

Πιθανότητες 60% για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο δίνουν οι αγορές χρήματος, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποστήριξαν το Σαββατοκύριακο μια μεγάλη κίνηση για να συγκρατήσουν τον δυσάρεστα υψηλό πληθωρισμό. 

Οι traders τώρα τιμολογούν περίπου 67 μονάδες βάσης αυξήσεων επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της τράπεζας στις 8 Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι τιμολογούν πλήρως κίνηση 50 μονάδων βάσης και πιθανότητα 67% για κίνηση 75 μονάδων βάσης.

Στο επίκεντρο τα σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη «θυσία» για να μετριαστεί ο πληθωρισμός από ό,τι σε προηγούμενες περιόδους σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, προειδοποίησαν καθώς η αύξηση των τιμών κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, εάν δεν ληφθούν δυναμικά μέτρα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Isabel Schnabel, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και ο François Villeroy de Galhau, διοικητής της Banque de France, δήλωσαν το Σάββατο ότι η ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει αυστηρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v