Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ουρά για το προσκύνημα ξεπερνάει τα 3 χλμ.

Live μετάδοση, με χιλιάδες Βρετανούς να θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η κηδεία της θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Αβαείο του Westminster. Περίπου 500 αρχηγοί κρατών, βασιλείς και άλλοι πολιτικοί αναμένεται να παρευρεθούν.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ουρά για το προσκύνημα ξεπερνάει τα 3 χλμ.

Οι Βρετανοί αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster, όπου μεταφέρθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Για να αποτίσουν φόρο τιμής και να προσκυνήσουν, στέκονται σε ουρά που εκτείνεται πάνω από 3 χιλιόμετρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Η ουρά εκτείνεται από το Westminster Hall κατά μήκος της νότιας όχθης του ποταμού Τάμεση σχεδόν μέχρι τη γέφυρα Blackfriars, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις Γέφυρες Waterloo και Millennium.

 

Oπως σχολιάζει ο Guardian, η Βρετανία έχει βυθιστεί σε 10ήμερο πένθος. Μετά από μια σειρά κρίσεων - Brexit, Covid-19, partygate, τέσσερις πρωθυπουργοί σε έξι χρόνια - τώρα χάθηκε ένα από τα τελευταία σύμβολα σταθερότητας με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η χώρα ζει εποχές μεγάλων αλλαγών.

500 αρχηγοί κρατών, βασιλείς και πολιτικοί στην κηδεία της

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Αβαείο του Westminster. Οι Times δημοσίευσαν μια λίστα αναμενόμενων προσκεκλημένων στην κηδεία την Τρίτη, την οποία μια κυβερνητική πηγή του Λονδίνου παρομοίασε με «εκατοντάδες κρατικές επισκέψεις» σε λίγες μόνο ημέρες. Περίπου 500 αρχηγοί κρατών, βασιλείς και άλλοι πολιτικοί αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα εκπροσωπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Κοινοπολιτεία, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν και ο γενικός κυβερνήτης της Τζαμάικας Σερ Πάτρικ Άλεν δήλωσαν ότι θα παραστούν.

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαιερ, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα είναι επίσης εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v