Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση από τις τράπεζες στο χάος της τουρκικής αγοράς

Αγοράζουν μετοχές τους για να δηλώσουν τη στήριξή τους στους επενδυτές. Εχουν εξαϋλωθεί πάνω 12 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων τραπεζών.

Παρέμβαση από τις τράπεζες στο χάος της τουρκικής αγοράς

Βασικές τουρκικές τράπεζες αγοράζουν πίσω μετοχές αφού οι μετοχές ανέτρεψαν ένα άνευ προηγουμένου ράλι την περασμένη εβδομάδα, παρέχοντας ανακούφιση στις χρηματιστηριακές εταιρείες που επλήγησαν από την καταστροφή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κρατική τράπεζα Halkbank αγόρασε 8,85 εκατομμύρια μετοχές την Τρίτη, στην πρώτη της τέτοια συναλλαγή εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Η μεγαλύτερη ιδιωτική τουρκική τράπεζα από άποψη ενεργητικού, η Isbank, αγόρασε επίσης 5 εκατομμύρια μετοχές της Isbank, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα.

«Είναι ένας τρόπος με τις τράπεζες να κάνουν δήλωση ότι θα υπερασπιστούν τους επενδυτές τους», δήλωσε ο Haydar Acun της Marmara Capital

Οι τουρκικές μετοχές κινούνται αρνητικά, καθώς η Ρωσία ενέτεινε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και οι πτώσεις απείχαν πολύ από τις κινήσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της βουτιάς της περασμένης εβδομάδας. Ο δείκτης Borsa Istanbul Banks Index άνοιξε 1,2% χαμηλότερα και ο δείκτης Borsa Istanbul 100 χάνει 0,5%.

Οι τράπεζες οδήγησαν τις εβδομαδιαίες απώλειες που έχουν ήδη εξαϋλώσει πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v