Total: Θα ξεπεράσει το €1 δισ. η έκτακτη εισφορά μας

Θα περιμέναμε να αντισταθμιστεί μέρος της εισφοράς που επιβάλλει η ΕΕ στα έκτακτα κέρδη μας με τις απώλειες που είχαμε στην πανδημία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας.

Total: Θα ξεπεράσει το €1 δισ. η έκτακτη εισφορά μας

Πάνω από 1 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει η TotalEnergies, στο πλαίσιο της εισφοράς που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα έκτακτα κέρδη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Πατρίκ Πουγιάν.

«Θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ», είπε σε ακρόαση στο γαλλικό Κοινοβούλιο στο Παρίσι.

Η ΕΕ έχει προτείνει στα κράτη-μέλη να επιβάλουν έκτακτη εισφορά σε εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διύλισης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου να βοηθηθούν οι καταναλωτές, ώστε να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies προέτρεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν παρόμοιες προσεγγίσεις και για να αποφευχθεί ο ανακαταμερισμός παραγωγής μεταξύ κρατών-μελών. Πρόσθεσε ότι φυσιολογικά θα αναμενόταν να αντισταθμιστεί μέρος της έκτακτης εισφοράς με τις απώλειες που σημειώθηκαν στην κορύφωση της πανδημίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v