Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η ρητορική Πούτιν για πυρηνικά

Η επιστράτευση στη Ρωσία καταδεικνύει πως ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με βάση τα σχέδια του Πούτιν, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Στόλτενμπεργκ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η ρητορική Πούτιν για πυρηνικά

Η μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη και απερίσκεπτη» την απειλή χρησιμοποίησης πυρηνικών όπλων. 

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters ότι η πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αποτελεί έκπληξη αλλά θα κλιμακώσει τον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. 

Σημείωσε ακόμα ότι η κίνηση «καταδεικνύει πως ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με βάση τα σχέδια του Πούτιν», προσθέτοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Πούτιν έκανε έναν πολύ κακό υπολογισμό. 

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Μόσχα δεν θα παρεξηγήσει το πώς ακριβώς θα αντιδράσουμε. Φυσικά θα εξαρτηθεί από το τι είδους όπλα θα χρησιμοποιήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να το αποτρέψουμε αυτό από το να συμβεί και για αυτό είμαστε τόσο ξεκάθαροι στην επικοινωνία μας με τη Ρωσία σχετικά με τις άνευ προηγουμένου συνέπειες», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v