Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κεραυνοί» Σάμερς: Η Βρετανία συμπεριφέρεται σαν αναδυόμενη αγορά!

Οι αφελείς οικονομικές πολιτικές της Λιζ Τρας είναι οι χειρότερες που έχει εφαρμόσει οποιαδήποτε μεγάλη χώρα εδώ και πολύ καιρό, τόνισε ο πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ. Προειδοποίησε για καταβύθιση της στερλίνας κάτω από το δολάριο.

«Κεραυνοί» Σάμερς: Η Βρετανία συμπεριφέρεται σαν αναδυόμενη αγορά!

O πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς εξαπέλυσε μύδρους κατά της οικονομικής πολιτικής της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, Λιζ Τρας, λέγοντας ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πέσει η στερλίνα κάτω από την ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο.

«Λυπούμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριφέρεται σαν αναδυόμενη αγορά και μετατρέπεται σε καταδυόμενη αγορά» τόνισε ο κ. Σάμερς στο Bloomberg. «Μετά το Brexit, τη μεγάλη καθυστέρηση της Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια και τώρα αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα, πιστεύω ότι θα θυμόμαστε τη Βρετανία ως τη χώρα που υιοθέτησε τις χειρότερες μακροοικονομικές πολιτικές από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα εδώ και καιρό» υπογράμμισε. 

Η στερλίνα έφτασε να υποχωρεί 3,1% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,098 δολ./στερλίνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2020.

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας ανακοίνωσε φορολογικές περικοπές 45 δισ. λιρών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της οικονομίας.

«Δεν θα με εξέπληττε αν η στερλίνα τελικά πέσει κάτω από το δολάριο, αν διατηρηθεί η τρέχουσα πορεία» εκτίμησε ο κ. Σάμερς, καθηγητής οικονομικών στο Χάρβαρντ. «Αυτή πραγματικά δεν είναι η στιγμή για αυτού του είδους τις αφελείς οικονομικές πολιτικές που ρίχνουν το βάρος στην προσφορά και στηρίζονται σε ευσεβείς πόθους» σημείωσε για το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Τρας. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v