Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone-Three: Ψήνεται deal για δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου κινητής στη Βρετανία

Οι συζητήσεις θέλουν τις δύο εταιρείες να συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Vodafone να κατέχει το 51% και την CK Hutchison -μητρική της Three- να κατέχει το 49%.

Vodafone-Three: Ψήνεται deal για δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου κινητής στη Βρετανία

Η Vodafone επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την CK Hutchison, τη μητρική της ανταγωνιστικής Three, για έναν συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο όμιλος επιδιώκει να βελτιώσει την κερδοφορία σε μία από τις βασικές αγορές του.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Vodafone ανέφερε σε δήλωσή της το πρωί της Δευτέρας ότι οι επιταχυνόμενες συζητήσεις, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Sky και επιβεβαίωσαν μια αναφορά των Financial Times τον Μάιο, περιλαμβάνουν και τις δύο εταιρείες να συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Vodafone να κατέχει το 51% και την CK Hutchison να κατέχει το 49%.

Η τιμή της μετοχής της Vodafone σημείωσε άνοδο 2,5% στις πρωινές συναλλαγές.

H συγχώνευση θα οδηγούσε στον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεπικοινωνίας στη Βρετανία, με συνδυασμένη βάση καταναλωτών περίπου 27 εκατ. ή το 46% όλων των χρηστών κινητών στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v