Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύει τα μέτρα στήριξης η Τράπεζα της Αγγλίας

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα λήξει «με τάξη» το πρόγραμμα αγορών της στις 14 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μεγέθους των ημερήσιων δημοπρασιών της.

Ενισχύει τα μέτρα στήριξης η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξελίσσοντας την παρέμβασή της στην αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Οπως θυμίζει το CNBC, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της τράπεζας ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων δύο εβδομάδων για μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου, για να αποκαταστήσει την τάξη στις αγορές.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα λήξει «με τάξη» το πρόγραμμα αγορών της στις 14 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μεγέθους των ημερήσιων δημοπρασιών της, για να αξιοποιήσει το αναξιοποίητο περιθώριο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας την Παρασκευή.

«Μέχρι στιγμής, η τράπεζα έχει διενεργήσει 8 ημερήσιες δημοπρασίες, για να αγοράσει 40 δισ. στερλίνες, και έχει πραγματοποιήσει αγορές ομολόγων ύψους περίπου 5 δισ. στερλίνες. Η Τράπεζα είναι προετοιμασμένη να αξιοποιήσει αυτό το υπόλοιπο, ώστε να αυξήσει το μέγιστο μέγεθος των υπολειπόμενων πέντε δημοπρασιών πάνω από το τρέχον επίπεδο των 5 δισ. δολαρίων σε κάθε δημοπρασία», δήλωσε σχετικά η Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v