Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μασκ: Το Twitter έδωσε εντολή σε πληροφοριοδότη για καταστροφή στοιχείων

Ο Πέιτερ Ζάτκο, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου, είπε ότι έκαψε 10 χειρόγραφα σημειωματάρια και διέγραψε 100 αρχεία υπολογιστή, κατόπιν εντολής των διευθυντών της εταιρείας, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησής του.

Μασκ: Το Twitter έδωσε εντολή σε πληροφοριοδότη για καταστροφή στοιχείων

Λίγο πριν ο Έλον Μασκ αναβιώσει την πρότασή του να αγοράσει το Twitter την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε την εταιρεία ότι έδωσε εντολή σε έναν πληροφοριοδότη να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία για τα λάθη του, ως μέρος ενός πακέτου απόλυσης ύψους 7,8 εκατ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Πέιτερ Ζάτκο, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, είπε ότι έκαψε 10 χειρόγραφα σημειωματάρια και διέγραψε 100 αρχεία υπολογιστή κατόπιν εντολής των διευθυντών της εταιρείας, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησής του, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις της 3ης Οκτωβρίου.

Τα βιβλία περιείχαν σημειώσεις από τις συναντήσεις του πληροφοριοδότη με ομολόγους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής ασφαλείας, σύμφωνα με τα αρχεία.

Ο Ζάτκο βρέθηκε στο επίκεντρο των επιχειρημάτων του Μασκ ότι το Twitter τον παραπλάνησε σχετικά με μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα στο δίκτυο, που δικαιολογούσαν την απομάκρυνση από την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων. Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος άλλαξε πορεία την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία στην αρχική τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v