Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Kίνδυνος φούσκας ακινήτων σε 25 μεγαλουπόλεις

Ποιες δύο πόλεις βρίσκονται στην κορυφή του φετινού δείκτη UBS Global Real Estate Bubble Index. Για ποια μεγάλα αστικά κέντρα στον πλανήτη οι κίνδυνοι υπερτίμησης είναι εξίσου υψηλοί, καθώς η αγορά βρίσκεται σε σημείο καμπής.

UBS: Kίνδυνος φούσκας ακινήτων σε 25 μεγαλουπόλεις

Ο δείκτης UBS Global Real Estate Bubble Index 2022, μια ετήσια μελέτη της Διεύθυνσης Επενδύσεων (Chief Investment Office) της UBS Global Wealth Management, δείχνει ότι οι ανισορροπίες στις μητροπολιτικές αγορές ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλές και οι τιμές κινούνται εκτός συγχρονισμού με τα αυξανόμενα επιτόκια.

Το Τορόντο και η Φρανκφούρτη βρίσκονται στην κορυφή του φετινού δείκτη. Και οι δύο αγορές εμφάνισαν έντονα χαρακτηριστικά φούσκας τιμών.

Οι κίνδυνοι είναι εξίσου υψηλοί στη Ζυρίχη, στο Μόναχο, στο Χονγκ Κονγκ, στο Βανκούβερ, στο Άμστερνταμ, στο Τελ Αβίβ και στο Τόκιο.

Στις ΗΠΑ, και οι πέντε πόλεις που αξιολογήθηκαν βρίσκονται σε υπερτιμημένη περιοχή, με την ανισορροπία να είναι πιο ευδιάκριτη στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, παρά στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη.

Οι αγορές ακινήτων στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι και στο Σίδνεϊ παραμένουν υπερτιμημένες παρά κάποιες τάσεις υπαναχώρησης.

Άλλες αγορές με σημεία υπερτίμησης περιλαμβάνουν τη Γενεύη, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και τη Σιγκαπούρη.

Το Σάο Πάολο -μια νέα προσθήκη στον φετινό δείκτη- παραμένει σε λογικά επίπεδα τιμών, μαζί με το Μιλάνο και τη Βαρσοβία. Παρά την έντονη και ισχυρή χρονιά, η στεγαστική αγορά του Ντουμπάι βρίσκεται επίσης σε περιοχή εύλογης αποτίμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v