Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Συμφωνήσαμε με τον Πούτιν να φτιάξουμε hub αερίου στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη μπορεί να προμηθεύεται το φυσικό αέριό της από τον κόμβο στην Τουρκία.

Ερντογάν: Συμφωνήσαμε με τον Πούτιν να φτιάξουμε hub αερίου στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έχει πει ότι η Ευρώπη μπορεί να προμηθεύεται το φυσικό αέριό της από τον κόμβο στην Τουρκία.

Yπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μέρες ο Ερντογάν ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας να εργαστεί για την κατασκευή ενός hub φυσικού αερίου στη Θράκη, μετά από συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα. 

Οπως είχε πει τότε, και οι δύο χώρες θα αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για την πρόταση του Πούτιν για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι δεν θα υπάρξει «καμία αναμονή».

«Μαζί με τον κ. Πούτιν, δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα από τη ρωσική πλευρά να συνεργαστούν», είπε ο Ερντογάν. «Θα βρούμε το πιο κατάλληλο μέρος για αυτό το κέντρο διανομής και θα το φτιάξουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v