Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CDC Αφρικής: Διαχειρίσιμη η επιδημία έμπολα στην Ουγκάντα

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ έχουν πεθάνει 44 άνθρωποι. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν έκτακτα μέτρα, σχολίασε ο υπηρεσιακός διευθυντής του CDC Αφρικής, Άχμεντ Όγκγουελ Ούμα.

CDC Αφρικής: Διαχειρίσιμη η επιδημία έμπολα στην Ουγκάντα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα ενδέχεται να εξαπλωθεί, αλλά σε αυτό το στάδιο εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμη χωρίς τη λήψη έκτακτων μέτρων, ανακοίνωσε σήμερα το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά διαχειρίσιμος», σχολίασε ο Άχμεντ Όγκγουελ Ούμα υπηρεσιακός διευθυντής του CDC Αφρικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν «έκτακτα μέτρα».

Από τότε που εκδηλώθηκε η τρέχουσα επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα, έχουν εντοπιστεί στη χώρα 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 20 ύποπτα, ενώ έχουν πεθάνει 44 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η επιδημία αυτή οφείλεται στο στέλεχος του ιού από το Σουδάν, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με τις υπάρχουσες θεραπείες και εμβόλια.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι ανακοίνωσε το Σάββατο κάποια μέτρα lockdown, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των μετακινήσεων και το κλείσιμο των χώρων λατρείας και ψυχαγωγίας στις περιοχές Μουμπέντε και Κασάντα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, επίκεντρο της επιδημίας.

Η Ουγκάντα έχει βιώσει ήδη αρκετές επιδημίες του Έμπολα αφότου ταυτοποιήθηκε ο ιός το 1976 στο τότε Ζαΐρ, τη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η πιο πρόσφατη, το 2019, επισήμως στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Η χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην αφρικανική ήπειρο, από το 2013 ως το 2016, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 11.300 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v