Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mega πρότζεκτ καθαρής ενέργειας για την Ευρώπη από τον δισεκατομμυριούχο Adani

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας βρίσκεται σε συνομιλίες για το έργο, το οποίο θα έχει ως στόχο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γηραιά Ηπειρο. Θα μπορούσε να φτάσει τα 10 γιγαβάτ.

Mega πρότζεκτ καθαρής ενέργειας για την Ευρώπη από τον δισεκατομμυριούχο Adani

Ο Gautam Adani, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, βρίσκεται σε διερευνητικές συνομιλίες για ένα mega έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Μαρόκο, το οποίο θα έχει ως στόχο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων χωρίς εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο όμιλος του Adani εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμών παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας στη βορειοαφρικανική χώρα και εγκαταστάσεων για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου για εξαγωγή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις προτάσεις και ζήτησαν ανωνυμία καθώς συζητούν προσωπικές λεπτομέρειες.

Το έργο, το οποίο θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη καθαρής ενέργειας του Adani εκτός Ινδίας, θα μπορούσε να φτάσει τα 10 γιγαβάτ, σύμφωνα με μία από τις πηγές. Αυτό θα ήταν σχεδόν ίσο με την υπάρχουσα εγκατεστημένη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας του Μαρόκου, η οποία περιλαμβάνει συνολικά περίπου 2,8 γιγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία του BloombergNEF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v