Πιο βαθιά η ύφεση για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI), ο οποίος λαμβάνει υπόψη τόσο τις υπηρεσίες όσο και τη μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα, διαμορφώθηκε στις 47,3 τον Οκτώβριο.

Πιο βαθιά η ύφεση για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη

Σε συρρίκνωση παραμένει η επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη, καθώς ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI), ο οποίος λαμβάνει υπόψη τόσο τις υπηρεσίες όσο και τη μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα, διαμορφώθηκε στις 47,3 τον Οκτώβριο.

Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο κατά 0,8 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά υψηλότερο κατά 0,2 μονάδες σε σύγκριση με την προκαταρκτική εκτίμηση, ανέφερε η IHS Markit στην τελική έκθεσή της σήμερα Παρασκευή.

Ο δείκτης που αφορά τον τομέα των υπηρεσιών της S&P Global υποχώρησε κατά 0,2 μονάδες σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες τον Οκτώβριο, αλλά ήταν κατά 0,4 μονάδες υψηλότερος σε σύγκριση με την προκαταρκτική μέτρηση.

Ο οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, Joe Hayes, δήλωσε ότι η έρευνα υποδηλώνει ότι η Ευρωζώνη «οδεύει πλέον σε χειμερινή ύφεση», με τον υψηλό πληθωρισμό «να μειώνει τη ζήτηση και να βλάπτει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v