Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στην τηλεργασία στο Twitter βάζει ο Ελον Μασκ

Πρώτο email προς τους εργαζόμενους. Τους ζητά να αφιερώνουν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο. Παρελθόν οι «μέρες ανάπαυσης». Ανάλογη κίνηση ανακοίνωσε χθες ο Μπουρλά της Pfizer.

Τέλος στην τηλεργασία στο Twitter βάζει ο Ελον Μασκ

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Ελον Μασκ έστειλε email στους εργαζομένους του για πρώτη φορά αργά την Τετάρτη για να τους προετοιμάσει για «τις δύσκολες στιγμές που έρχονται» και να απαγορεύσει την εξ αποστάσεως εργασία, εκτός εάν το εγκρίνει προσωπικά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, υπό τους νέους κανόνες, που ισχύουν αμέσως, οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ανέφερε στο email.

Το Twitter βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μασκ για σχεδόν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο έχει απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του και το μεγαλύτερο μέρος της εκτελεστικής του ομάδας. Το νέο αφεντικό ανέβασε την τιμή για τη συνδρομή στο Twitter Blue στα 8 δολάρια και πρόσθεσε την επαλήθευση χρήστη σε αυτήν. Ο Μασκ είπε στους εργαζόμενους στο email ότι θέλει να δει τις συνδρομές να αντιστοιχούν στο ήμισυ των εσόδων του Twitter.

Πριν από την άφιξη του Μασκ, το Twitter είχε δημιουργήσει μια μόνιμη τηλεργασία από οπουδήποτε για τους εργαζομένους του, πολλοί από τους οποίους είχαν αρχικά οδηγηθεί σε εξ αποστάσεως εργασία λόγω της πανδημίας. Ήταν ένα από τα πρώτα θέματα σε μια συνομιλία που είχε ο Μασκ με το προσωπικό του Twitter, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την αγορά της εταιρείας νωρίτερα φέτος. Είπε τότε ότι είναι κατά της απομακρυσμένης εργασίας και θα χορηγούσε εξαιρέσεις μόνο κατά περίπτωση, όπως κάνει τώρα.

Επίσης, έχει βάλει τέλος στις «ημέρες ανάπαυσης» που είχε το προσωπικό του Twitter, όπως ανέφερε αυτό τον μήνα το Bloomberg News -επρόκειτο για ένα ρεπό τον μήνα, που καθιερώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας. 

«Ο δρόμος μπροστά είναι επίπονος και θα απαιτήσει έντονη δουλειά για να πετύχει», έγραψε ο Μασκ στην αποστολή του προς τους υπαλλήλους. Σε ξεχωριστό email, πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες, η απόλυτη κορυφαία προτεραιότητα είναι η εύρεση και η αναστολή τυχόν επαληθευμένων bots/trolls/spam».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Pfizer στις ΗΠΑ θα πρέπει να επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v