Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Το χειρότερο τρίμηνο από το 2009 στα ακίνητα

Βουτιά 4,3% κατέγραψε στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ο δείκτης της MSCI για το βρετανικό real estate, στον απόηχο του μακροοικονομικού χάους που έπληξε τη χώρα. Μεγαλύτερο το πλήγμα για τα βιομηχανικά ακίνητα.

Βρετανία: Το χειρότερο τρίμηνο από το 2009 στα ακίνητα

Τα ακίνητα στη Βρετανία κατέγραψαν τη χειρότερη απόδοσή τους εδώ και πάνω από 13 χρόνια στο τρίτο τρίμηνο του 2022, μετά την απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού που επηρέασε τον κλάδο, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο τριμηνιαίος σχετικός δείκτης της MSCI (UK Quarterly Property Index), που παρακολουθεί σπίτια, γραφεία και ακίνητα για εμπορική και βιομηχανική χρήση, σημείωσε βουτιά 4,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Μεταξύ των χρήσεων, τα ακίνητα που εξυπηρετούν το λιανικό εμπόριο κράτησαν τις αντιστάσεις τους, ενώ περισσότερο επλήγη η βιομηχανία. 

«Τις αποδόσεις στο real estate επιβάρυνε η πρόσφατη επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών και η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων», γράφει στην έκθεση ο Niel Harmse, ανώτερος συνεργάτης στην παγκόσμια ερευνητική ομάδα της MSCI.

Για πρώτη φορά από το 2007, οι αποδόσεις των ακινήτων έπεσαν κάτω από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Βρετανίας, μετά την πώληση ομολόγων που προκάλεσε η ανακοίνωση φορολογικών περικοπών από την κυβέρνηση Τρας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v